HetBegintBijMij - Programma

Het programma is afkomstig uit Zuid-Afrika, oorspronkelijk onder de titel Proud2bME en werd eind 2014 in Nederland geïntroduceerd in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. Er zijn inmiddels modules ontwikkeld voor:

  • ouders
  • mede-opvoeders/leerkrachten
  • kinderen tussen de 8 en 12 jaar
  • ouders met chronisch zieke kinderen
  • vaders in de gevangenis

Opbouw Het Begint bij Mij training

De training bestaat uit 5 tot 12 groepsbijeenkomsten van 1 tot 3,5 uur, in groepen van ongeveer 10 deelnemers of in de klas. Tijdens iedere bijeenkomst staat één van de volgende 4 Bouwstenen centraal: 

In de laatste bijeenkomst gaan we in op hoe de groep samen verder gaat, als supportgroep voor elkaar. Voor supportgroepen zijn toolkits beschikbaar.

De praktische aanpak gecombineerd met de persoonlijke verhalen en pakkende uitspraken blijkt in de praktijk iedereen aan te spreken, ongeacht het sociale milieu, opleidingsniveau of de culturele achtergrond. Onderdeel van de training is dat deelnemers de mensen uit hun eigen gezin en sociale netwerk deelgenoot maken van hun ervaringen, wat zorgt voor steun bij de veranderingen. Patronen worden zo duurzaam doorbroken.

Hieronder een klein inkijkje in de persoonlijke transformatie in de vorm van een veilig (t)huisje met de bouwstenen die tijdens de training voor ouders aan bod komen.

 huis persoonlijke transformatie

Laatste berichten
Bekijk alle berichten
Copyright © PEER 3 2020 | Webdesign & Realisatie : DO-IT Online