Expertise

Vanuit Peer3 voeren wij onderzoek, advies en interim-opdrachten uit die betrekking hebben op de zorg aan jeugdigen. Onze opdrachtgevers lopen uiteen van ministeries en gemeenten tot zorgaanbieders en brancheorganisaties. Zij hebben gemeenschappelijk dat zij op enigerlei wijze betrokken zijn bij het beleid of de uitvoering van de jeugdzorg. 

Onze opdrachten hebben vaak betrekking op complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld waar het gaat om een organisatieverandering, de implementatie van een nieuwe methodiek of het organiseren van (keten)samenwerking. De combinatie van deskundigheid, kennis van de sector en gevoel voor verschillende belangen komt op die momenten goed tot zijn recht. In korte tijd weten we door te dringen tot de kern van de vraag en overzicht te creëren en te behouden. Aan de hand van een helder plan van aanpak werken we met de opdrachtgever aan het realiseren van de geformuleerde doelen. Onze werkwijze is te typeren als resultaatgericht, professioneel, betrouwbaar en betrokken. Wij leveren stevige inhoudelijke resultaten gebaseerd op eigen kennis en expertise en vooral ook de dialoog met belanghebbenden. Toepasbaarheid en draagvlak voor het eindresultaat hebben wij hoog in het vaandel staan.

Wij hebben aan den lijve ervaren hoe het is om te werken in de jeugdgezondheidszorg, bij een Bureau Jeugdzorg of bij een zorgaanbieder. Hierdoor beschikken wij over kennis van de hele keten van jeugdzorg, uiteenlopend van preventie en signalering tot de toeleiding, indicatiestelling en de geïndiceerde jeugdzorg zelf. Wij hebben ervaring met het signaleren van problemen in gezinnen, het motiveren voor vrijwillige hulp en het inzetten van gedwongen hulpverlening. Onze ervaring en affiniteit met de sector zorgen ervoor dat wij ‘dezelfde taal spreken’ als de collega’s in de sector. Dat maakt onze aanpak effectief en werkt bovendien plezierig.

Elke vraag blijft echter uniek. Daarom nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen om van gedachten te wisselen. 

Laatste berichten
Bekijk alle berichten
Copyright © PEER 3 2019 | Webdesign & Realisatie : DO-IT Online